Cartea mi-a fost toata viata prieten. Cel mai de nadejde. Am citit mult. Citesc poate si mai mult. Este, impreuna cu scrisul, sursa mea de liniste, de vindecare si de dragoste neconditionata.

Stiu ca e Har. Stiu ca numai Dumnezeu mi l-a pus in suflet in ziua cand m-am nascut. A stiut prea bine de ce. A stiut prea bine ca Singuratatea m-ar fi îngropat, dacă nu erau slovele. Mi-a dat, El, Dumnezeu, cel mai frumos si nemeritat dar: acela de a putea sa traiesc din Cuvânt mai frumos decât din orice altă sursă.

Citesc. Pentru ca fără carte, nu aş fi ajuns niciodată sufletul hoinar ce sunt azi. Nu aş fi cunoscut niciodată bcuuria adevărată şi pacea lui Dumnezeu.

Citesc, pentru că, dintre toate adicţiile lumii, dependenţa de Cuvânt este cea mai sănătoasă. E, de fapt, singura care vindecă. Căci Dumnezeu a spus:

„Despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.” (Sfânta Scriptură, Ioan 15:5)

Dumnezu e Cuvânt.

„La început era Cuvântul. Şi cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. ” (Ioan 1:1)

Citesc. Pentru că îmi curge prin vene slova. Şi mă hrănesc cu tot ce este literă.

Cartea care mi-a fost început de drum a fost „Singur pe lume”, de Hector Malot. Nu ştiu dacă prin cartea asta Dumnezeu mi-a transmis ceva, ce ştiu însă este că azi, la zeci de ani de la întâlnirea cu Singurătatea, decid să scriu despre ea. Şi prin ea. Să scriu despre cum o trăiesc, cum o simt şi cum mi-e Aripă de Drum.

Ce scriu aici sunt recomandări de carte. Ce am citit şi vă dau şi vouă, din inimă, să trăiţi. Nu e o literă de lege recomandarea mea, sunt păreri subiective şi trăiri ce mă ajută să FIU. Să trăiesc şi să lupt.

Aici veţi găsi cărţi ce merită citite. Am citit şi multă maculatură. Nu am considerat că am pierdut vremea, ci am învăţat cum „Aşa nu!”

Am creat un grup pe Facebook, „Aripidedrum”, unde împărtăşim trăiri. Vise şi speranţe frumoase. Dor şi poveşti ce Dor.

Pentru cei ce doresc să împrumute cărţile mele, găsim soluţii.

Cei ce aveţi de dăruit gânduri despre cărţi citite, găsim loc.

Ce aş vrea e să ne găsim, noi, cei pasionaţi de Cuvânt, şi să ne dăm mâna, într-o horă a frumosului din noi.

Să ne punem, zic, Aripi de drum, şi să pornim la citit de vieţi!

Daca vrei sa citesti toate articolele din aceasta categorie, ti le-am adunat cu grija aici.